Американските здравни власти препоръчват някои хора да изчакват до осем седмици между две

...
Американските здравни власти препоръчват някои хора да изчакват до осем седмици между две
Коментари Харесай

Експерти препоръчват удължаване на интервала между две дози РНК ваксина |

Американските здравни власти препоръчват някои хора да изчакват до осем седмици между две дози ваксина срещу COVID-19 на " Пфайзер " или " Модерна ", вместо досегашните три или четири, заяви Асошиейтед прес.

Центровете за надзор и профилактика на заболяванията промениха рекомендацията си през днешния ден с обяснението, че според изследвания по-дългият интервал може да обезпечи по-продължителна отбрана срещу новия ковид.

Данните показват, че той е особено подходящ за хората на възраст от 12 до 64 години, изключително за младежите и мъжете на възраст до 39 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-дългият период може да понижи също риска от редкия непряк резултат, при който се появява форма на инфектиране на сърцето при някои млади мъже. Тази рекомендация за по-дълъг период не се отнася за всички.

Първоначалният интервал от четири седмици към момента е по-добър за хората с отслабена имунна система, за навършилите 65 години, за тези, които са застрашени от тежка форма на заболяването.

Въпреки че към този момент доста хора са изцяло имунизирани, доктор Уилям Шафър от университета  " Вандербилт " сподели, че рекомендацията е уместна. В началото на пандемията имаше напън за спазване на непоколебим график. Оттогава стана ясно, че по-големият период понижава рисковете от възпаление на сърцето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР